Råd inför köp

Det finns vissa saker att tänka på innan man kan sätta sig framför brasan och mysa. Ex. vad vill ni få ut av er kamin? Vi besvarar alla era frågor och hjälper till med tips och råd så mycket vi kan. Nedan är några viktiga råd att tänka på:

  • Vilken design vill ni ha på er eldstad/Miljö?
  • Vilken storlek på kamin passar just erat hus?
  • Hur mycket värme vill ni ha ifrån er eldstad?
  • Endast för "myseldning"?
  • Vill ni ha snabb uppvärmning? (tex sommarstugor)
  • Vill ni ha långsam uppvärming som håller länge eller vill ni ha både snabb och långsam värme?

Tänk på att placera eldstaden så att det blir enkelt att möblera i rummet. Har ni flera våningar och inte har en skorsten så tänk på att skorstenen måste passera de övre våningsplanen.

Oftast så måste braskaminer beställas och finns inte på lager. (Tar oftast mellan 1-4 veckor att få hem).

När man installerar en eldstad skall detta alltid anmälas till kommunen. Oftast så behövs det endast med en anmälningspliktig åtgärd. Man måste få ett startbesked av kommunen innan arbete får påbörjas. När arbetet är slutfört skall onlinecasinos-australia.com kontrollplan tillsammans med besiktningsprotokoll skickas tillbaka till kommunen för ett slutbesked.

Vem skall installera eldstaden? Tänk på att anlita erfarna montörer och be ALLTID om tidigare referenser. Man kan aldrig vara tillräckligt försiktig när det gäller brandsäkerhet.

Tänk på att anpassa eldstaden till vad golvet klarar av i vikt (Vanligt bjälklag av trä mellan 300-500kg). Sotaren behöver även ha tillgång till skorstenen genom takstege mm.

Adress & Karta

Kaminbutiken i Järna AB
Ullängsvägen 8
153 30 JÄRNA
Karta hitta hit!

Mail & Telefon

jarna@eldabutiken.se
Tel: 08-55171330
Orgnr: 556677-0201

Följ oss!